David Hervé

David Hervé är ostronodlare i tredje generationen. Hans farfar köpte sin första odling redan 1936 där han odlade ”plates dans les claires,” platta ostron i bassäng som han sålde i hallarna i Paris. Davids far tog stafettpinnen under åren 1954-95. Ostronet la plate byttes på femtiotalet ut till la pousse.

David tog över 1995 och har på dessa dryga 20 år byggt ett modernt och brett varumärke som erbjuder ett tiotal sorters ostron från olika platser. Han säljer idag mer än 500 ton ostron om året varav hälften kommer från egen odling. Hans hustru Sylvie arbetar också i företaget som finns representerat på fem marknader i Paris och har en egen avsmaknings- och försäljningslokal i 14:e arrondisssemanget.

David Hervé levererar till stora kockar, som Guy Savoy och Pierre Gagnaire, för att nämna några. David har förblivit en ostronbonde, en modern sådan, han har just importerat ny teknik och ser alltid framåt. För att hedra sin far har han tagit fram l’Idéale, ett mycket speciellt ostron, som får mogna i 8 månader i bassäng, med max två ostron per kvadratmeter.

Visar alla 7 resultat